Franse tennisbond stuurt Benoît Paire na deze misdragingen NIET naar Olympische Spelen

23 april 2021

De Franse tennisbond houdt Benoît Paire thuis deze zomer. De nummer 35 van de wereld mag NIET naar de Olympische Spelen van Tokio. Dat besluit is, na overleg met technisch directeur Nicolas Escudé en Davis Cup-captain Sébastien Grosjean, genomen naar aanleiding van zijn misdragingen. Paire zelf geeft al langer aan last te hebben van zijn ongemotiveerde mindset en mentale gesteldheid en wijst naar corona als hoofdreden.


In maart was Paire in Buenos Aires zijn geest niet de baas. De 31-jarige Fransman toonde onsportief gedrag, spuugde, schold, vloekte en ging er niet helemaal voor. Na afloop ging hij door.

Gedrag
Hij zette social media-posts die volgens de Franse tennisbond 'ongepast' waren. Na zijn verlies tegen de Argentijn Francisco Cerundolo plaatste Paire een overzicht van zijn totale prijzengeld op sociale media.

"Uiteindelijk is het de moeite waard om een nietsnut te zijn", stond er bij het plaatje. De foto moest voorstellen dat hij in zijn loopbaan al ruim 7 miljoen euro bij elkaar had geharkt. Ook zei Paire dat spelen zonder fans voelde alsof hij bij een begrafenis is.

Kluts?
Daar bleef het niet bij. Bij de masters in Monte Carlo ging Paire opnieuw over de schreef. "Zijn gedrag is verslechterd", zei FFT(Franse bond)-voorzitter Gilles Moretton. "Het werd niet beter sinds het begin van het jaar. Zijn gedrag komt niet overeen met de waarden van sport."

Paire kwam er nog slechter vanaf bij Moretton, die hem weerhield van de Olympische Spelen. "Wat hij doet, is niet te rijmen met de 'olympische gedachte'. Het is zijn plicht een voorbeeld te zijn, ook voor de jongeren in ons land." Hij was overigens nog niet zeker van een plek. De bond had nog geen tennisser aangewezen.