Geblesseerde Botic van de Zandschulp moet streep zetten door ‘Rosmalen’

7 juni 2023

ANP / EPA

Wat zonde... het Libéma Open verliest wéér een Nederlandse blikvanger. Botic van de Zandschulp is nog niet hersteld van een voetblessure die hem al 1,5 maand in de weg zit.


De 27-jarige Van de Zandschulp heeft dan ook afgezegd voor het grastoernooi in Rosmalen. De nummer 31 van de wereld heeft al last van zijn blessure sinds de verloren finale van het ATP-toernooi in Parijs.

Blessure Botic
Daar miste hij tegen Holger Rune 4 matchpoints, waarna hij uit woede ergens een 'rotschop' aan gaf. De Nederlandse nummer 1 won sindsdien geen wedstrijd meer en gaf na een nieuwe nederlaag in de 1e ronde van Roland Garros aan dat er richting het grasseizoen nog veel onduidelijk was. Het toernooi van volgende week komt dus sowieso te vroeg.

Gijs Brouwer heeft op zijn beurt geluk: hij kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi. De linkshandige tennisser is achter Van de Zandschulp en Tallon Griekspoor de 3e Nederlander op de wereldranglijst. De voormalig Nederlands kampioen bezet momenteel plaats 138.

Speeldata Rosmalen


Het tennistoernooi in Rosmalen vindt ieder jaar plaats. Dit seizoen is het van 10 tot en met 18 juni. Regerend titelhouder Tim van Rijthoven, die het toernooi vorig jaar verrassend op zijn naam schreef, ontbreekt eveneens.