🎥 | Gijs Brouwer stunt meteen in Ahoy

Noah Hoogenboezem • 14:33, 14-02-2023 / Laatste Update: 11:44, 08-01-2024

Tennisser Gijs Brouwer heeft voor een enorme stunt gezorgd op het ABN Amro Open. De nummer 160 van de wereld pakte de eerste Nederlandse overwinning in Rotterdam door Marc-Andrea Hüsler te verslaan. De Zwitser staat liefst 113(!) plaatsen hoger op de wereldranglijst.

Hüsler versloeg vorige week nog de Duitse topper Alexander Zverev in de Davis Cup en won vorig jaar ook een toernooi. Brouwer mocht eerst niet eens meedoen in Rotterdam, maar kreeg toch een wildcard na de afmelding van Gaël Monfils. Onze landgenoot pakte die kans met beide handen aan en was de hele wedstrijd de baas: 6-3, 7-5.

2e ronde tegen toptalent?

Donderdag speelt Brouwer zijn 2e ronde tegen de winnaar van de partij tussen Holger Rune en Constant Lestienne. De 19-jarige Rune is de nummer 9 van de wereld en brak vorig jaar door met zijn titel bij het Masters-toernooi in Parijs. Daar versloeg hij zelfs Novak Djokovic.

Nederlanders

Brouwer is 1 van de 4 Nederlanders die meedoen in Rotterdam. Dinsdag komt ook Tallon Griekspoor nog in actie tegen de Zweed Mikaël Ymer. Woensdag spelen Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven hun 1e-ronde-wedstrijden. Van de Zandschulp speelt dan tegen Quentin Halys uit Frankrijk en Van Rijthoven gaat proberen het Amerikaanse servicekanon Maxime Cressy te verslaan.

Het ABN Amro Open is de hele week te zien op Ziggo Sport, zelfs met speciale camera!