Goed nieuws: Roger Federer blijft actief in de tenniswereld

20 september 2022

ANP / EPA

Roger Federer gaan we nog veel terugzien rondom de tennisvelden. Hij neemt nog deel aan de Laver Cup deze week als actieve tennisser, maar stopt er daarna mee. Hij geeft aan dat hij actief wil bijven 'in de sport die hem alles heeft gegeven'. Dat zei hij tegen de Zwitserse zender RTS.


Maar wat hij gaat doen, weet hij nog niet. In aanloop naar het tennistoernooi in Engeland zei hij: "Maar ik wil niet volledig afstand nemen van de sport." Hij benadrukte wel dat zijn tenniscarrière er definitief op zit na dit toernooi. Zijn knie onthoudt hem ervan om door te tennissen. Maar ook als de knie van de 41-jarige Federer het wel weer gaat doen, gaat hij niet verder als tennisser.

Opluchting
Federer zei dat hij opgelucht was toen hij besloot te stoppen en dat hij erg gelukkig is met de carrière die hij heeft gehad. "Ik kreeg een scan die niet goed was en er was geen vooruitgang meer. Ik heb toen tegen mezelf gezegd dat het voorbij was. Ik wilde het niet meer." De tennisser gaf toe dat hij een paar tranen had gelaten toen hij zijn afscheid aankondigde, maar dat hij desondanks blij was dat hij de stap had gezet.

Laver Cup
Tegen Zwitserse media vertelde hij van plan te zijn om bij de Laver Cup vrijdag alleen nog in actie te komen in het dubbelspel. De tennislegende hoopt dat te doen ‘op een acceptabel niveau.’ Het is nog niet bekend wie zijn dubbelpartner gaat worden.