Kiki Bertens keert zonder te spelen terug in top 10 van de wereld

26 april 2021

ANP

Kiki Bertens staat weer in de top 10 van de wereldranglijst. De 29-jarige Westlandse kwam afgelopen week weliswaar niet in actie, maar steeg toch 1 plek. Bertens nam de 10de plaats over van Petra Kvitova uit Tsjechië, die vorige week in Stuttgart in de kwartfinales werd uitgeschakeld en op de mondiale ranking van de 10de naar de 12de plaats zakte.


Bertens heeft dit jaar op de WTA Tour nog geen enkele overwinning kunnen boeken. Bertens verloor in Qatar, Dubai en Miami steeds haar eerste partij. 

Ruim een week geleden bij het duel tussen Nederland en China in het toernooi om de Billie Jean King Trophy boekte Bertens wel een zege, op Xinyu Wang (6-2 6-0). Het leidde tot tranen van vreugde en opluchting bij de beste tennisster van Nederland, die lang aan de kant had gestaan vanwege een operatie aan een achillespees. Ze meldde zich vanwege lichte klachten af voor de tweede dag van de landenwedstrijd in Den Bosch.

Rentree in Madrid
Bertens sloeg uit voorzorg afgelopen week ook het WTA-toernooi van Stuttgart over. Het is de bedoeling dat ze eind deze week in Madrid haar rentree maakt. Bertens won in 2019 de laatste editie van het Spaanse graveltoernooi, dat vorig jaar niet doorging vanwege de coronacrisis.