Misschien wel lekker? Partij Botic van de Zandschulp gestaakt door onweer na verliezen 2e set

5 augustus 2022

Getty Images

Botic van de Zandschulp en Frances Tiafoe moeten vrijdagmiddag (vanaf 13.00 uur lokale tijd) nog een keer de baan op om hun partij af te maken op het ATP-toernooi van Washington. De wedstrijd werd donderdagavond gestaakt vanwege onweer.


En dat was misschien wel goed ook. De beste tennisser van Nederland, 26e op de wereldranglijst, won de 1e set met 6-4 maar verloor daarna ruim met 2-6 de 2e set.

Onweer en veiligheid
Net nadat Van de Zandschulp het 1e punt in de 3e set te pakken had, besloot de umpire de wedstrijd te staken. Op het ATP500-toernooi in Washington begon het zo te onweren, dat de veiligheid van de spelers niet meer gegarandeerd kon worden. De wedstrijd op de hardcourtondergrond tegen de Amerikaan is verplaatst.

Misschien kan Van de Zandschulp dan nu wel het initiatief in de wedstrijd terugpakken. Met Tiafoe op slechts 1 plekje onder Botic op de wereldranglijst, is deze partij dé wedstrijd om te laten zien bij de top thuis te horen. Bij winst speelt de Nederlander in de kwartfinale tegen Nick Kyrgios of Reilly Opelka.