Nadal verslaat na 3,5 uur Tsitsipas in Barcelona

25 april 2021

AP

Rafael Nadal speelde zondag voor de 12e keer een finale in Barcelona en won ook voor de 12e keer. Na ruim 3,5 uur werd Stefanos Tsitsipas verslagen (net als in 2018). Na 3 lange sets was het: 6-4, 6-7 (6), 7-5.


Tsitsipas won vorige week het masterstoernooi van Monte Carlo (Monaco) en verloor dit seizoen nog geen 1 keer op gravel: 17-0. Toch was het Nadal, de koning van het gravel, die de zege pakte, op het centre court dat ook naar hem is vernoemd.

In de beslissende set ging het opnieuw gelijk op en bleven breakpoints lang uit. Met name Nadal haalde zijn eigen games telkens gemakkelijk binnen, maar ook Tsitsipas gaf weinig prijs. Bij 5-4 en 30-30 was het Nadal die het eerste steekje liet vallen met een mislukte volley, waarna Tsitsipas niet kon capituleren op zijn eerste wedstrijdpunt en zijn rivaal opnieuw langszij zag komen. Een game later was het bij de 4e breakkans raak aan de andere kant van het net. Nadal serveerde het vervolgens uit om het titanengevecht dan toch in zijn voordeel te beslissen.

Op Roland Garros nóg beter
Zo bleef Nadals perfecte reeks na een ware thriller van ruim 3,5 uur dus alsnog intact in Barcelona. De nummer 3 van de wereld greep alweer zijn twaalfde eindzege in Barcelona, alleen op Roland Garros won hij vaker (13 titels).