Naomi Osaka trekt zich TERUG van Roland Garros: ‘Beste beslissing voor iedereen’

31 mei 2021

Naomi Osaka doet niet niet meer mee aan Roland Garros. Na haar eerdere persboycot trok de 23-jarige Japanse zich maandagavond terug.


Dit meldde Osaka op Twitter. In een lang statement lichtte zij haar keuze toe. "Hoi allemaal, dit is een situatie waarin ik nooit had voorgesteld om in te geraken."

Volgens Osaka is terugtrekken de beste optie. "Ik wilde geen afleiding zijn en accepteer dan ook dat mijn timing niet ideaal was. Ook kon mijn boodschap iets duidelijker."

Persboycot
Osaka sprak zich uit over de mentale gesteldheid van topsporters. Volgens de wereldtopper dienen de media daar mee rekening mee te houden. De tenniswereld begreep niks van haar uitspraken. "De waarheid is, is dat ik depressief ben sinds de US Open van 2018. Ik zal nóóit lichtzinnig omgaan met mentale gesteldheid."

Ook gaf ze toe zich enorm af te sluiten voor de buitenwereld als zij ergens moet spelen. "Dan draag ik oortjes, dat is om mijn onrust tegen te gaan. Ik ben van nature geen spreker en bied dan ook mijn excuses aan aan alle persmensen die wel cool zijn. Ik word gewoon heel nerveus voordat ik tegen jullie spreek, iedere keer weer."

Mentale issues
Ook ging ze in op de situatie in Parijs bij Roland Garros 2021. "Ik dacht dat het slim was om persconferenties te skippen en me focussen op mijn mentale gesteldheid. De regels waren me bekend." Osaka zal zich een tijdje koest houden.

"Na Roland Garros wil ik best met de organisatie spreken, om samen het nodige te verbeteren voor de spelers", rondde Osaka af. "Blijf veilig allemaal, we zien elkaar snel!"