🎥 | Nick Kyrgios is on fire met 2 titels in Washington: ‘Ik heb heel diep gezeten’

8 augustus 2022

De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft voor het eerst in 3 jaar weer een ATP-titel veroverd. De 27-jarige Kyrgios, die vorige maand in de finale van Wimbledon verloor van Novak Djokovic, schreef het Citi Open in Washington op zijn naam. Dat deed hij in 2019 ook al. Check hierboven de samenvatting!


"Het is emotioneel voor me om hier terug te zijn en weer een titel te pakken", zei Kyrgios, die Yoshihito Nishioka uit Japan in de finale versloeg: 6-4 6-3. De Australiër pakte zelfs de 'dubbel' in de Amerikaanse hoofdstad. Samen met Jack Sock won hij namelijk ook het dubbelspel.

Hoe verliep dubbelfinale?
Het Australisch/Amerikaanse koppel rekende in de dubbelfinale af met de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Austin Krajicek (7-5 6-4). Dodig en Krajicek hadden in de halve finales Matwé Middelkoop en diens partner Rohan Bopanna uit India geklopt.

"Als je ziet waar ik me vorig jaar bevond en hoe het nu gaat, dat is een ongelooflijke transformatie", zei Kyrgios, die op de wereldranglijst klimt van plek 63 naar 37. "Ik heb heel diep gezeten. Maar ik heb kracht getoond door door te vechten, die moeilijke tijden te overwinnen en door nu een toernooi als deze te winnen. Wat een geweldige dag." Hij pakte zijn 7e titel in het enkelspel op de ATP Tour, allemaal behaald op hardcourt.

(tekst gaat verder onder de tweet)
Kasatkina wint toernooi in San Jose
Het WTA-toernooi in San Jose is een prooi geworden voor Daria Kasatkina. De Russische was in de finale te sterk voor de Amerikaanse Shelby Rogers: 6-7(2) 6-1 6-2.

Check hier de samenvatting: