21-voudig grandslamkampioen Rafael Nadal was nog nooit zo lang ongeslagen
i

Getty Images

21-voudig grandslamkampioen Rafael Nadal was nog nooit zo lang ongeslagen

Sjors Tanis • 13:46, 24-02-2022 / Laatste Update: 07:23, 07-01-2024

Met zijn 35 jaar is Rafael Nadal niet meer de jongste van het tenniscircuit. Toch bewijst de Spanjaard dit jaar dat de honger om te winnen voorlopig nog niet gestild is. Nadal beleeft namelijk de beste seizoensstart uit zijn imposante loopbaan.

De 21-voudig grandslamkampioen boekte op het toernooi van de Mexicaanse stad Acapulco al zijn 12e zege op rij sinds de start van het tennisjaar.

Topjaar Nadal

In 2014 wist Nadal zijn eerste 11 wedstrijden van het jaar te winnen. Hij verloor toen na winst op het toernooi van Doha voor het eerst dat jaar in de finale van de Australian Open van Stan Wawrinka. De 35-jarige Nadal, de nummer 5 van de wereld, won dit jaar een voorbereidingstoernooi voor de Australian Open en vervolgens óók het grandslamtoernooi in Melbourne.

Hij treft in de halve finales van het ATP-toernooi in Acapulco mogelijk Daniil Medvedev. De Spanjaard kan dan voorkomen dat de Rus, die hij in een zinderende 5-setter versloeg in de finale van de Australian Open eerder dit jaar, de nieuwe nummer 1 wordt op de wereldranglijst.

Reactie op diskwalificatie Zverev

Nadal vindt het terecht dat Alexander Zverev is gediskwalificeerd vanwege wangedrag na een partij in het dubbelspel. “Je kunt je niet op deze manier gedragen en ik geloof dat hij zich daarvan bewust is”, aldus Nadal. “Ik onderhoud een goede relatie met Alexander, maar uiteindelijk is de straf verdiend.”

"Ik begrijp de frustratie en snap dat je in een moment van woede een racket kunt breken”, aldus Nadal. “Maar ik ga hem niet meer bekritiseren dan zeggen dat het me niet bevalt omdat ik zo niet ben opgevoed.”