Alexander Zverev boos op beveiliging na Palestina-demonstrant: 'Duurde drie minuten'
Een protesterende fan bij de Australian Open. ©Getty Images

Alexander Zverev boos op beveiliging na Palestina-demonstrant: 'Duurde drie minuten'

13:15, 23-01-2024 / Laatste Update: 13:41, 23-01-2024

Alexander Zverev kon juichen na zijn duel tegen Cameron Norrie in de vierde ronde van de Australian Open. De 26-jarige Duitse tennisser won in vijf sets en treedt in de kwartfinale aan tegen Carlos Alcaraz.

Maar er was wel iets wat Zverev dwars zat. Tijdens zijn partij tegen de Brit was er een demonstrant in het publiek, die allerlei pamfletten uitstortte over de tribunes en op de tennisbaan. Vervolgens moesten de papieren van de baan worden geplukt. Ook duurde het even voordat de demonstrant, die opkwam voor Palestina, door andere toeschouwers richting de uitgang werd gesleurd.

Pamfletten

In de derde set van de partij in de Margaret Court Arena rende de demonstrant vanaf de tribunes naar onderen. De demonstrant slingerde pamfletten in het rond. Daarop stonden kreten als 'Free Palestina' en leuzen over oorlogsmisdaden en genocide. Zverev en Norrie gingen maar op hun stoeltje zitten, wachtend op het vervolg van de partij.

Waar is security?

In een interview na de wedstrijd sprak Zverev zijn verbazing uit over de situatie. De Duitser vond dat het wel erg lang duurde voordat de beveiliging verscheen. "Als ik mijn pasje niet bij mij heb, word ik niet toegelaten tot de fitnessruimte", zei hij volgens GBNews.com. "Terwijl security me heus wel herkent. Ik heb net urenlang gespeeld. Dat is niet het punt van beveiliging. Want als iets zoals dit gebeurt, dan duurt het drie of vier minuten voordat de bewakers verschijnen."

Zo ging Sacha nog even door: "Het zou andersom moeten zijn. Dat de beveiligers hier bliksemsnel bij zijn. Als iets als dit gebeurt, moet het niet zo zijn dat andere toeschouwers de dader uit het stadion moeten sleuren."

Politie

De politie van Melbourne heeft twee vrouwen, van 35 en 36 jaar, kort aangehouden vanwege het incident. Aan hen is verteld dat ze het complex moeten verlaten. Ze hebben geen strafbare daad begaan.

©Getty Images