Alexander Zverev en Holger Rune pakken laatste tickets ATP Finals
i

Pro Shots

Alexander Zverev en Holger Rune pakken laatste tickets ATP Finals

Noah Hoogenboezem • 15:24, 04-11-2023 / Laatste Update: 16:41, 05-01-2024

Alexander Zverev en Holger Rune zijn de laatste 2 deelnemers aan de ATP Finals. De beste 8 tennissers van het jaar mogen meedoen aan dat toernooi en beide spelers kunnen niet meer uit de top 8 vallen door de resultaten op het masterstoernooi in Parijs.

5 spelers waren al zeker van deelname aan de ATP Finals en dus waren er nog 3 plekjes te verdienen in de Franse hoofdstad. Stefanos Tsitsipas pakte donderdag een ticket voor het eindejaarstoernooi door in Parijs de kwartfinales te halen. Hij kon daardoor niet meer buiten de top 8 eindigen en dus waren er nog 2 tickets over. Dat ging tussen Zverev, Rune, Hubert Hurkacz en Alex de Minaur.

Gunstige resultaten

Hurkacz en De Minaur hadden minimaal een plek in de halve finale in Parijs nodig om de Duitser en de Deen voorbij te gaan op de ranglijst, maar ze verloren allebei in de kwartfinales. Daardoor zijn Zverev en Rune dus zeker van een plekje bij de beste 8 spelers van het jaar en mogen zij meedoen aan de ATP Finals. Zverev won het toernooi 2 keer: in 2018 en 2021.

Deelnemers

De ATP Finals worden van 12 tot en met 19 november gespeeld in Turijn. Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, en Andrey Rublev zijn de 5 tennissers die zich eerder al plaatsten. Djokovic is de titelverdediger.