'Alexander Zverev niet fit genoeg: olympisch kampioen mist US Open'
i

Getty Images

'Alexander Zverev niet fit genoeg: olympisch kampioen mist US Open'

Sjors Tanis • 14:06, 22-08-2022 / Laatste Update: 08:17, 08-01-2024

Alexander Zverev ontbreekt volgens BILD volgende week op de US Open. De Duitse krant meldt dat de Duitse tennisser, olympisch kampioen en nummer 2 van de wereld, zich niet fit genoeg voelt om het grandslamtoernooi in New York te kunnen winnen en zou zich daarom hebben afgemeld.

De 25-jarige Zverev heeft het nieuws nog niet bevestigd. De Duitser liep in de halve finales van Roland Garros een enkelblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.

Nog geen grandslamtitel

Zverev heeft de training hervat, maar zei eerder al te twijfelen over deelname aan de US Open. "Als het een 'normaal' toernooi was, volgens het best-of-three-format, dan had ik misschien gezegd dat ik er klaar voor was. Maar terugkeren op een toernooi met best-of-five is moeilijker", aldus de tennisser.

Zverev stond 2 jaar geleden in de finale van de US Open, maar verloor toen van de Oostenrijker Dominic Thiem. De winnaar van 19 ATP-titels wacht nog op zijn 1e grandslamzege. Zverev doet volgende maand wel mee aan de groepsfase van de Daviscup Finals, aansluitend aan de US Open. Hij speelt dan met Duitsland in Hamburg tegen Frankrijk, België en Australië.