'Alexander Zverev ook door andere ex-vriendin beschuldigd van huiselijk geweld'
i

Getty Images

'Alexander Zverev ook door andere ex-vriendin beschuldigd van huiselijk geweld'

Noah Hoogenboezem • 21:19, 19-07-2023 / Laatste Update: 07:54, 12-12-2023

Opnieuw problemen voor Alexander Zverev. Zijn ex Brenda Patea zou de Duitse tennisser beschuldigen van huiselijk geweld. Een andere ex-vriendin beschuldigde Zverev eerder ook al van mishandeling.

Volgens RTL Deutschland heeft Patea, waarmee Zverev een dochter heeft, aangifte gedaan tegen de Duitser vanwege mishandeling. Het gerechtshof in Berlijn zou een schikking van een half miljoen euro hebben voorgesteld aan Zverev zodat er geen openbare rechtszaak hoeft te komen. Dat kan erop wijzen dat het gerechtshof voldoende bewijs ziet voor de beschuldiging.

Dochter

Patea beviel in 2021 van een dochter, maar op dat moment waren de 2 al uit elkaar. De Duitse tennisser beweerde in het openbaar dat hij goed contact had met Patea en graag voor zijn dochter zorgt, maar volgens zijn ex lag dat heel anders. Volgens haar nam Zverev in de maanden voor de bevalling geen enkele keer contact met haar op.

2e beschuldiging

Zverev werd in 2020 ook al door Olga Sharypova, een andere ex-vriendin, beschuldigd van huiselijk geweld. Sharypova deed toen trouwens geen aangifte tegen Zverev. Tennisbond ATP onderzocht de zaak wel, maar schorste de Duitser niet vanwege een gebrek aan bewijs.