Alle Nederlanders kennen hun tegenstanders op Wimbledon, tennissers treffen ervaren rotten
i

Getty Images

Alle Nederlanders kennen hun tegenstanders op Wimbledon, tennissers treffen ervaren rotten

Eimert Pruis • 14:08, 24-06-2022 / Laatste Update: 14:32, 08-01-2024

De 4 Nederlandse tennissers (3 mannen en 1 vrouw) die volgende week hun opwachting maken op Wimbledon kennen hun tegenstander. Botic van de Zandschulp krijgt met een ervaren Spaanse grasspecialist te maken, terwijl ook Tallon Griekspoor en debutant Tim van Rijthoven routiniers treffen. Rus treft een Amerikaanse qualifier.

Van de Zandschulp is op de All England Lawn and Tennis Club, waar het toernooi dit jaar voor de 100e keer gespeeld wordt, als 21e geplaatst. De 26-jarige Gelderlander zit op Wimbledon in het onderste gedeelte van het schema. De Nederlandse nummer 1 is in de 1e ronde gekoppeld aan Feliciano López. Die Spanjaard, inmiddels 40 jaar, was 3 keer kwartfinalist op Wimbledon en speelt graag op gras.

Verloren van andere Nederlander

Begin deze week verloor hij echter wel al van Griekspoor in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Mallorca. De wedstrijd tussen Van de Zandschulp en López staat voor dinsdag op het programma.

Italiaan en Argentijn

Ook Griekspoor en Van Rijthoven, die uit het niets het grastoernooi van Rosmalen won en daarmee door de organisatie van Wimbledon beloond werd met een wildcard, kennen hun tegenstanders. Griekspoor mag zich gaan opmaken voor een treffen met de Italiaanse routinier Fabio Fognini, Van Rijthoven heeft een Argentijnse tegenstander in de 31-jarige Federico Delbonis. Beide landgenoten zitten in het bovenste gedeelte van de loting en komen al op maandag in actie.

Geen nummer 1 en 2 van de wereld

In het mannentoernooi ontbreken met Daniil Medvedev (Russen en Belarussen zijn uitgesloten vanwege de oorlog in Oekraïne) en Alexander Zverev (enkelblessure) de nummers 1 en 2 van de wereld. Hun posities zijn echter niet in gevaar, omdat op Wimbledon dit jaar geen wereldranglijstpunten te verdienen zijn. Novak Djokovic en Rafael Nadal zijn nu de eerste twee reekshoofden in Londen. Zij treffen respectievelijk Soonwoo Kwon uit Zuid-Korea en de Argentijn Francisco Cerundolo.