Alles en iedereen in Londense gevangenis ergert zich kapot aan klagende Boris Becker
i

Getty Images

Alles en iedereen in Londense gevangenis ergert zich kapot aan klagende Boris Becker

Bart van der Wijst • 16:21, 14-05-2022 / Laatste Update: 22:37, 11-12-2023

De eerste weken van Boris Becker in de Londense gevangenis verlopen nog niet heel soepel. Vorige week schreven we al over een klagende Becker die de porties corned beef uit blik wat te klein vond, maar deze week is er nieuwe reden om te zeuren. Becker heeft een nieuwe celgenoot, zo weet HLN.

Becker zeurt een hoop in het gevang en daar ergeren niet alleen de medegevangen zich aan, ook de cipiers zijn hem nu al een beetje beu. Door zijn status heeft Becker namelijk enkele privileges.

Noodknop

Becker kan vaker telefoontjes plegen en zijn celdeur staat overdag vrijwel altijd open. Volgens de Duitse tennislegende lijdt hij aan claustrofobie. Niet iedere cipier gelooft dat verhaal, dus af en toe gaat de celdeur van Becker dicht. Maar daar heeft de snuggere oud-tennisser alweer een oplossing voor gevonden: de noodknop.

Die drukt Becker tot grote ergernis van enkele bewaarders regelmatig in. 'Het is hier geen hotel', zou een van de wachters al eens hebben gezegd tegen Becker. Becker heeft zoals gezegd een nieuwe celgenoot en daardoor heeft hij iets minder privacy en dat is iets waar hij niet tegen kan.

Wanneer Beckers celstraf erop zit over 15 maanden wordt hij het land uitgezet.