Andy Murray krijgt kritiek op aannemen van wildcards: 'Moet ik soms weigeren en kwalificatie spelen?'
i

Getty Images

Andy Murray krijgt kritiek op aannemen van wildcards: 'Moet ik soms weigeren en kwalificatie spelen?'

Marcel Roes • 14:08, 21-04-2022 / Laatste Update: 03:19, 12-12-2023

3-voudig grandslamkampioen Andy Murray krijgt al een tijdje hier en daar wildcards aangeboden om zo mee te mogen doen aan de grotere toernooien. Hij staat zo laag op de wereldranglijst (83) dat hij bij die toernooien eigenlijk kwalificatiewedstrijden moet spelen om aan het hoofdtoernooi mee te mogen doen.

Ook voor het graveltoernooi in Madrid krijgt de Schotse voormalig nummer 1 van de wereld een wildcard. Dat schiet veel Spaanse tennisfans in het verkeerde keelgat. Zij willen dat een opkomend Spaans talent de kans krijgt om op een masterstoernooi te spelen.

Verdasco

Ook Fernando Verdasco (38) lijkt het niet helemaal eens met het besluit van het toernooi in Madrid. Hij tweet een lijstje met spelers die een wildcard krijgen met als doel om een discussie uit te lokken. De voormalige nummer 7 van de wereld krijgt lang niet zoveel wildcards aangeboden als Murray en moet kleinere toernooien spelen om puntjes voor de ranking te pakken.

Murray liet ook van zich horen. "Ik ga waarschijnlijk kwalificatieduels spelen voor het graveltoernooi in Rome. Als een toernooi me uitnodigt om in het hoofdschema te spelen, wil je dan soms dat ik de wildcard weiger en kwalificatieduels speel?"