Arianne Hartono en Lesley Pattinama-Kerkhove door op kwalificatietoernooi Australian Open
i

Getty Images

Arianne Hartono en Lesley Pattinama-Kerkhove door op kwalificatietoernooi Australian Open

Brian Vesseur • 09:06, 10-01-2024 / Laatste Update: 11:21, 15-01-2024

Arianne Hartono maakt nog altijd kans om mee te doen aan de Australian Open. Op de vroege woensdagmorgen (Nederlandse tijd) won zij in het kwalificatietoernooi van Panna Udvardy. Haar Hongaarse tegenstander staat maar negen plekken onder haar op de wereldranglijst (150 om 159). Hartono won met 2-0.

Het was een gelijkwaardige wedstrijd, die uiteindelijk ruim anderhalf uur duurde: 7-6 (6-4) 6-3. In de volgende ronde neemt Hartono het op tegen de Amerikaanse Hailey Baptiste, de nummer 131 van de wereld. Vervolgens moet de 27-jarige Hartono nóg een wedstrijd winnen om het hoofdtoernooi te bereiken.

Lesley Pattinama-Kerkhove

Lesley Pattinama-Kerkhove mag zich opmaken voor haar derde kwalificatiewedstrijd. Zij won van de Poolse Katarzyna Kawa met 2-0 (6-4 6-1). In de laatste kwalificatiewedstrijd neemt zij het op tegen de 17-jarige Sara Bejlek uit Tsjechië.

Gijs Brouwer

In dezelfde ochtend werd Gijs Brouwer wel uitgeschakeld. Hij verloor met 2-0 (6-4 6-4) van Alex Molcan uit Slowakije.

Jesper de Jong is de andere Nederlander die meedoet aan het kwalificatietoernooi. Hij won zijn eerste wedstrijd en komt woensdag- op donderdagnacht in actie. De Jong speelt tegen de Braziliaan Felipe Meligeni Alves.