Arianne Hartono moet buigen in openingsronde kwalificaties Roland Garros, Suzan Lamens wel door
Arianne Hartono in de kwalificaties van Roland Garros. © Pro Shots
i

Arianne Hartono in de kwalificaties van Roland Garros. © Pro Shots

Arianne Hartono moet buigen in openingsronde kwalificaties Roland Garros, Suzan Lamens wel door

20:32, 20-05-2024 / Laatste Update: 21:12, 20-05-2024

Arianne Hartono heeft in een lange kwalificatiepartij op Roland Garros niet weten te winnen van de Tsjechische Dominika Salkova. Hartono kwam in een partij met een lange regenonderbreking goed terug, maar moest in de slotset buigen: 4-6 6-2 4-6.

Hartono, de nummer 136 van de wereldranglijst en Salkova die 151e staat, hielden elkaar in evenwicht, maar bij 4-4 in de eerste set werd de partij onderbroken door regen. Na de hervatting verloor Hartono haar opslagbeurt en daarmee ook meteen de set.

Hartono herstelde zich door met twee breaks de tweede set met 6-2 te winnen. Ook in de derde set wist ze twee keer de opslagbeurt van Salkova te winnen en liep uit naar 4-1. Daarna won de Tsjechische echter vijf games op rij, waaronder drie keer Hartono's opslagbeurt.

Suzan Lamens bereikte eerder wel de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros. De Nederlands kampioene, als 23ste geplaatst in de kwalificaties, kende geen problemen met de pas 15-jarige Daphnée Mpetshi Perricard, die een wildcard had gekregen van de organisatie van het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De setstanden waren 6-1 en 6-0.

De jonge Française won in de eerste set maar één keer haar opslagbeurt. In de tweede set lukte haar dat geen enkele keer. De volgende tegenstander van Lamens is de Roemeense Elena-Gabriela Ruse, die de Australische Talia Gibson al even overtuigend uitschakelde: 6-1 6-1. Ruse is de nummer 152 van de wereld, Lamens staat vier plaatsen hoger.

Jesper de Jong speelt dinsdag bij de mannen

Bij de mannen hebben we ook een landgenoot in de kwalificaties. Jesper de Jong speelt dinsdag zijn eerste partij. Tim van Rijthoven had daar ook graag bij willen zijn, maar hij is nog niet fit genoeg om weer te tennissen na een zware elleboogoperatie. Hij is door zijn elleboogkwetsuur al sinds februari vorig jaar uit de roulatie.