Ashleigh Barty heeft na Wimbledon-zege ENORME voorsprong op WTA-ranking

Marcel Roes • 19:48, 10-07-2021 / Laatste Update: 20:07, 07-01-2024

Ashleigh Barty heeft zaterdag Wimbledon gewonnen en verdubbelde daarmee haar aantal gewonnen grand slams. Ook voegde ze een enorme lading punten toe aan haar totaal voor de wereldranglijst, de WTA Ranking. Haar voorsprong op de rest is nu zo enorm, dat het bijna zeker is dat ze 2021 afsluit als nummer 1!

De tennisranking is een opeenhoping van punten die spelers in de laatste 52 weken bij elkaar hebben geslagen. Vorig jaar was Barty al vrij snel klaar op Wimbledon. Netto krijgt ze er 1760 bij (berekening: Wimnbledon winnen levert 2000 punten op, minus de punten van vorig jaar). Maandag komt er een nieuwe ranglijst en daarop zal ze 9635 punten hebben.

Naomi Osaka

Nummer 2 is Naomi Osaka, die even wilde bijkomen van de mediastorm die ze dit jaar over zich heen kreeg en afwezig was in Londen. De Japanse heeft 7336 punten. Kortom: een gat van dik 2.300 punten!

Serena Williams

Het vrouwentennis levert de afgelopen jaren keer op keer nieuwe winnaars van grand slams op. Er was nu Serena Williams ietwat over datum raakt geen dominante speler meer. Maar wie weet kunnen Barty en Osaka de komende jaren stevig de lakens uitdelen en samen een boeiende rivaliteit opbouwen.