🎥 | Djokovic verslaat Alcaraz na prachtfinale in Cincinnati en trekt shirt stuk: 'Bizar!'

Trevor Wagener • 09:55, 21-08-2023 / Laatste Update: 02:29, 12-12-2023

Novak Djokovic heeft zondagavond na een heerlijke pot tennis het Masters-toernooi van Cincinnati op zijn naam geschreven. De 36-jarige Servische legende was in 3 sets sterker dan Carlos Alcaraz: 5-7 7-6 (7) en 7-6 (4).

De 23-voudig grandslamwinnaar en het Spaanse megatalent waren na 3 uur en 49 minuten spelen klaar. Voor Djokovic was de zege dé ideale revanche op de door hem verloren Wimbledon-finale van vorige maand. Nole was zo blij dat hij na afloop zijn tenue kapot trok. De blijdschap was overigens terechtL hij overleefde in de tiebreak van de 2e set een matchpoint.

"Bizar, dit", zei Djokovic - die alweer zijn 39e toernooizege binnensleepte - na het duel. "Ik weet niet wat ik nog kan zeggen. Deze wedstrijd is lastig te omschrijven, het is absoluut 1 van de zwaarste die ook ooit heb gespeeld. Waar en wanneer dan ook. Echt, het is ongelooflijk."

Dolblije Djokovic na zege in Cincinnati

Daar bleef het qua lof niet bij. "Het was zwaar én opwindend. Voor deze momenten werk ik dag in en dag uit keihard." Want: Alcaraz haalt het beste uit hem naar boven. "Ik heb nooit aan mijn beste tennis getwijfeld, ook niet aan dat ik het kan leveren wanneer het erop aankomt. Ik ben echt heel blij."

Djokovic sprak van "een van de zwaarste en meest opwindende wedstrijden waar ik ooit deel van heb uitgemaakt". "Dit zijn de momenten en wedstrijden waar ik dag in, dag uit voor blijf werken. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat ik mijn beste tennis kan leveren wanneer het erop aankomt en ik ben enorm blij."