🎥 | Magistraal, magnifiek, meesterlijk: Monfils uitzinnig na toppunt tegen Eubanks

Trevor Wagener • 09:52, 08-08-2023 / Laatste Update: 05:21, 12-12-2023

Na een vermakelijke wedstrijd behaalde tennisveteraan Gaël Monfils (36) bij het ATP-toernooi van Toronto de volgende ronde na zijn zege op de Amerikaan Chris Eubanks (27). De Franse liefhebber, die ondertussen liefst terug te vinden is op plek 276 van de wereldranglijst, kreeg het publiek in set 3 van de banken na een weergaloze rally.

Bij een stand van 3-1 in de 3e set had Monfils voordeel op eigen service, toen hij en Eubanks er na iedere slag steeds meer een heus titanenpunt van maakte. Daar waar Eubanks het initiatief had en nam en Monfils liet lopen, bleek die laatste zijn atletische vermogen allesbehalve verloren te zijn.

Lees ook: Tallon Griekspoor op z'n allerbest OOIT: 'Na toernooi van Washington vooral gebaald'

Wereldpunt Gaël Monfils

Monfils rende als een maniak en ging voor ieder punt, om de rally daarna naar zich toe te trekken door een volley van Eubanks áchter hem neer te leggen. Monfils liet zijn racket vallen en ging zelf vervolgens he-le-maal los. Terecht!

Mede door blessures is de tennisser, die in november 2016 nog 6e van de wereld (270 hoger dan nu) was, ver teruggezakt op de ranking. Ondanks Monfils' vele blessures in zijn lange loopbaan wordt hij beschouwd als 1 van de vermakelijkste spelers ooit. Daar moest Eubanks in hun 1e onderlinge clash ook aan geloven: 7-6 6-7 6-1.