🎥 | Tallon Griekspoor staat te trappelen in Toronto: 'Tik het top 20-niveau aan'

Trevor Wagener • 15:27, 08-08-2023 / Laatste Update: 22:22, 11-12-2023

Tallon Griekspoor keek voor aanvang van het ATP-toernooi in het Canadese Toronto terug op zijn superweek in Washington. De 27-jarige Nederlander verloor de finale na 2 sets van de Brit Dan Evans maar is tevreden over zijn opmars.

Griekspoor won in 'DC' onder meer van de Amerikaan Taylor Fritz. Die zege betekende zijn 1e ooit op een top 10-speler. "Daar hikte ik al wel lang tegenaan", aldus de tennisser. "Dan is het extra lekker om 'm binnen te hebben. Qua ranking heb ik ook een nieuwe career high. Genoeg positieve punten de voorbije week."

Topweek voor Tallon

Zijn topweek was dan ook prima te verklaren. "Ik startte gelijk goed, had vertrouwen en kende lekkere weken op hardcourt. Buiten ben ik ook altijd goed. Ik heb heel de week extreem goed geserveerd in Washington en doe al heel het seizoen mijn ding. Dat moet ik blijven doen. Net als na mijn vroege Wimbledon-uitschakeling: toen ben ik niet in paniek geraakt."

Dat laatste is belangrijk voor Griekspoor, die toegaf zichzelf in het verleden nog wel eens in de weg te hebben gezeten. "Dit is al met al een prachtige beloning. Ik kan met deze jongens mee en tik het top 20-niveau aan."

In de 1e ronde in Toronto wacht Alexander Zverev, van wie hij eerder dit jaar in Rotterdam wist te winnen. Daar waar de Duitser maandag nog lovend sprak over 'laatbloeier' Griekspoor, deed de Nederlander dat omgekeerd hetzelfde.

Griekspoor over Zverev

"In Rotterdam was hij nog op de weg terug, maar tegen Zverev spelen is altijd pittig", aldus Griekspoor, die zijn Washington-finale speelde toen 'Toronto' al begonnen was. "Dit is geen ideale voorbereiding zo", zei hij maandag grappend. "Dat is het luxeprobleem aan finales spelen. Ik ben er net en heb geen idee hoe alles erbij ligt. Ik ga lekker trainen, en rust pakken.