🎥 | Raonic kan weer lachen: 'Mijn Vlaamse vrouw krijgt meer credits dan Nederland'

Trevor Wagener • 10:48, 10-08-2023 / Laatste Update: 22:28, 08-01-2024

Tennis Milos Raonic zit lekker in zijn vel: de 32-jarige Canadees, die ooit een gevreesde top 10-speler was, is inmiddels door blessureleed de nummer 545 (!) van de wereld. Woensdagavond bereikte hij na zijn zege op de Japanner Taro Daniel de 8e finale bij het ATP-toernooi in Toronto. Na afloop maakte hij een relaxede indruk.

Raonic treft Mackenzie McDonald in de volgende ronde. In de openingsronde vocht hij zich nog langs een andere Amerikaan: Frances Tiafoe. Tegenover Ziggo Sport zei Raonic zich niet druk te maken, behalve over het gegeven dat hij van het spelletje kan genieten. "Het is leuk. Ik vermaak me en voel me goed. Meer kan ik eigenlijk niet vragen."

Raonic over Nederland

Afgelopen zomer won Raonic bij de Libéma Open zijn 1e ATP-wedstrijd sinds 2021 na aanhoudende kwetsuren. Toen de Ziggo-verslaggever daarover begon en een beetje credits voor Nederland probeerde los te weken, dacht Raonic hem verkeerd te hebben gehoord.

"Credits voor Nederland? Ik dacht dat je ging zeggen dat de credits naar mijn Vlaamse vrouw moesten", aldus Raonic lachend. "Ik geef haar meer credits dan jullie land." Toen de reporter vroeg waarom nadat hij zei dat hij dat ook had kunnen zeggen, werd Raonic zowat sentimenteel.

'Milos houdt van molens, oh oh oh oh oh'

"Waarom? Omdat mijn vrouw een geweldig persoon is. Ik ben onlangs nog in West-Vlaanderen geweest, toen heb ik ook Nederland bezocht. Ik heb het sowieso altijd naar mijn zin als ik in Nederland ben. Daarbij heb ik inderdaad prima gespeeld in Den Bosch. Nee, het gaat prima zoals het nu gaat."