🎥 | Griekspoor na verlies in 'winderig' Toronto tegen Zverev: 'Bal ging alle kanten op'

Trevor Wagener • 14:27, 09-08-2023 / Laatste Update: 02:07, 12-12-2023

Toptennisser Tallon Griekspoor kende een vroege uitschakeling in het Canadese Toronto en dat lag met name aan de weersomstandigheden. In de 1e ronde was de Duitser Alexander Zverev te sterk (6-4 7-6), waardoor Griekspoor enkel nog in het dubbelspel actief is met zijn Tsjechische partner Jiri Lehecka.

Voor de camera's van Ziggo Sport legde Griekspoor zijn 1e ronde-nederlaag uit. Een week eerder speelde hij nog de pannen van het dak in Washington, maar luttele dagen later was alles anders.

'Windy woosh'

"Dit was lastig", gaf Griekspoor toe. "Met zo veel wind was het lastig om te spelen. Ook met het opgooien van de bal tijdens mijn service: het ging alle kanten op. Hij (Zverev) serveerde wel sterken dan wordt het gewoon een karwei."

Beide spelers gaven aan dat het onmogelijk was om met zulke omstandigheden 'mooi' te tennissen. "Tennissen op zich was al moeilijk", ging Griekspoor door. "We moesten veel variëren. Soms moesten we die bal beuken, dan weer snoeien of met slice spelen. Ik werd op 5-4 ongelukkig gebroken, maar een 50 procent servicepercentage is gewoon veel te laag."