🎥 | Tallon Griekspoor verliest Citi Open-finale na ongekende tennistopweek

Trevor Wagener • 09:33, 07-08-2023 / Laatste Update: 02:41, 12-12-2023

Helaas. maar top gespeeld Tallon Griekspoor! De 27-jarige Nederlander verloor in de nacht van zondag op maandag de finale van het ATP-toernooi in Washington. Bij de eindstrijd om de Citi Open was de Brit Daniel Evans in 2 sets de betere: 7-5 6-3.

De Noord-Hollander en de 6 jaar oudere Evans gingen gelijk op. Tóch ging de 1e set net aan naar de Engelsman. In set 2 werd de partij meerdere keren stilgelegd vanwege onweer. Na de hervatting was het spelbeeld eigenlijk net zo als in de openingsset.

Griekspoor deed véél goed, maar Evans profiteerde optimaal van de zeldzame fouten en na een break op 3-4 was Evans na 100 minuten tennis de winnaar van het zogeheten ATP-500-toernooi (lees verder na de foto!).

Resultaten 2023 Tallon Griekspoor

De runner up-plek doet niet af aan de opmars van Griekspoor in het internationale tennis: hij won eerder al de ATP(-250-)toernooien in het Indiase Pune, in januari, om 6 maanden later bij zijn winst in Rosmalen de opvolger te worden van landgenoot Tim van Rijthoven.

Griekspoor reist nu door naar het Masters-toernooi in het Canadese Toronto. Deze Citi Open was zijn debuut: Griekspoor verbaasde onder meer vriend en vijand door achtereenvolgens met Liam Broady, Gaël Monfils, J.J. Wolf en Taylor Fritz af te rekenen. Met name de overwinning op Fritz was te gek. Díe zege betekende zijn 1e zege ooit op een top 10-speler.