Aussie badboy Kyrgios en maat Kokkinakis winnen dubbelspel Australian Open
i

Getty Images

Aussie badboy Kyrgios en maat Kokkinakis winnen dubbelspel Australian Open

Eimert Pruis • 15:06, 29-01-2022 / Laatste Update: 10:06, 08-01-2024

Voor het eerst in zijn tennisloopbaan heeft de Australische badboy Nick Kyrgios een serieuze titel te pakken. Samen met zijn maat Thanasi Kokkinakis won hij verrassend het dubbelspeltoernooi van de Australian Open. De Australiërs, op basis van een wildcard toegelaten, waren hun landgenoten Matt Ebden en Max Purcell met 7-5 6-4 de baas.

Kyrgios en Kokkinakis baarden de afgelopen weken opzien door meerdere topspelers in het dubbelspel te verslaan. In de 2e ronde verrasten ze de Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic, het beste koppel van dit moment.

Luidruchtige fan moet stadion verlaten

In de finale, gespeeld in nagenoeg volle Rod Laver Arena, bekroonden Kyrgios en Kokkinakis hun sensationele 2 weken met de titel. In de slotfase lag het duel enige tijd stil omdat een luidruchtige fan het stadion moest worden uitgezet. De afgelopen weken klaagden tegenstanders van de winnaars al over de omstandigheden waarin ze het moesten opnemen tegen Kyrgios en Kokkinakis.

Kyrgios (26) en Kokkinakis (25) maakten het na 1 uur en 35 minuten af op de service van Kyrgios, die het afmaakte met een overtuigende lovegame. De 2 goede vrienden waren op het grandslamtoernooi nog nooit voorbij de 2e ronde van het dubbelspel gekomen.