Aussie badboy Kyrgios laat het ook een keer op de baan zien en haalt finale dubbelspel Melbourne
i

Getty Images

Aussie badboy Kyrgios laat het ook een keer op de baan zien en haalt finale dubbelspel Melbourne

Eimert Pruis • 10:52, 27-01-2022 / Laatste Update: 07:02, 12-12-2023

Nick Kyrgios heeft zich op de Australian Open samen met zijn landgenoot Thanasi Kokkinakis geplaatst voor de finale van het dubbelspel. De Australiërs, toegelaten op basis van een wildcard, waren met 7-6 (4) 6-4 te sterk voor Marcel Granollers uit Spanje en de Argentijn Horacio Zeballos.

Kyrgios en Kokkinakis zijn bezig aan een bijzondere reeks. Op weg naar de eindstrijd versloegen ze ook al de Kroaten Mate Pavic en Nikola Mektic, het beste koppel ter wereld.

Australiërs flink toegejuicht

Het duel met Granollers en Zeballos - de nummers 3 van de plaatsingslijst - werd gespeeld in de Rod Laver Arena, waar Kyrgios en Kokkinakis luidkeels werden aangemoedigd. Na een uur en 47 minuten maakte Kokkinakis het af met een lob, waarna hij in de armen werd gesprongen door de dolblije Kyrgios.

Australische finale

In de finale nemen Kyrgios en Kokkinakis het op tegen hun landgenoten Matt Ebden en Max Purcell, die het als 2e geplaatste Amerikaans Britse duo Rajeev Ram/Joe Salisbury versloegen: 6-3 7-6 (9). Ebden en Purcell waren bij de laatste acht te sterk voor Wesley Koolhof, die een koppel vormt met de Brit Neal Skupski.