Australian Open-directeur: 'Als Novak Djokovic wil spelen, moet hij gevaccineerd zijn'

Trevor Wagener • 12:30, 25-11-2021

Volgens Australian Open-directeur Craig Tiley gaat toptennisser Novak Djokovic begin volgend jaar niet het risico lopen om naast zijn 21ste grandslamtitel te grijpen. De 34-jarige Serviër wil zich niet laten vaccineren, hetgeen vereist is om mee te kunnen doen aan het toernooi dat hij al 9 keer eerder wist te winnen.

"Hij (Djokovic) heeft 20 grandslams gewonnen, even veel als Rafael Nadal en Roger Federer. 1 van hen zal de ander een keer passeren en ik denk niet dat Djokovic die eer aan iemand anders geeft", aldus Tiley in de pers. Ook was hij overduidelijk over de regels.

Anti-vaxxer Djokovic

"1 ding staat vast: als Djokovic hier in januari mee wil doen, dan is hij gevaccineerd." Voor deelname geldt een vaccinatieplicht. De kampioen hield zijn deelname nog in het midden. "We zullen zien", zei hij over zijn nog op te halen prikken. "We moeten afwachten."

Tiley zei verder dat Djokovic zijn medische status met weinig mensen deelt. "Volgens hem is het een privékwestie", aldus Tiley. "Djokovic vindt dat iedereen het recht moet hebben om te kunnen kiezen." De directeur gaat er vanuit dat in januari 95 tot 100 procent van de tennissers gevaccineerd is.

Overstag

Djokovic hoort er tegen die tijd ook bij, denkt Tiley. "Hij heeft hier 9 keer gewonnen, dus ik weet zeker dat hij daar 10 van wil maken." Het toernooi begint op 17 januari. Eerder in dit jaar versloeg Djokovic Danill Medvedev in de finale in 3 sets.