Ben Shelton wil Novak Djokovic in de war brengen: 'Dingen die je normaal niet ziet bij ATP'
i

Getty Images

Ben Shelton wil Novak Djokovic in de war brengen: 'Dingen die je normaal niet ziet bij ATP'

Marcel Roes • 19:55, 06-09-2023 / Laatste Update: 04:52, 12-12-2023

Ben Shelton is bij de US Open dé sensatie in het mannentoernooi. De 20-jarige Amerikaan begon als toernooi-opvulling aan het 4e grandslamtoernooi van het jaar. Maar hij staat nu als nieuwe hoop van de USA in de halve finale. Daarin treft hij Novak Djokovic.

Shelton begon als nummer 47 van de wereld aan de US Open in New York. Nooit eerder stond hij in de halve finale van een ATP-toernooi, dus ook niet bij kleinere evenementen. Bij zijn 2 vorige deelnames aan de US Open won hij maar 1 potje (en in 2011 ging hij ten onder tegen Botic Van de Zandschulp).

240 km/u

Maar dit is zijn big break. En Shelton is ook in zijn manier van spelen en gedrag Amerikaans big. Hij houdt van de spotlights. Hij heeft gebaartjes, hij speelt offensief, hij heeft zoals veel Amerikanen een loeiharde opslag. Sommige daarvan komen door met een snelheid van liefst 240 km/u!

De boel in de war

Shelton, de jongste Amerikaan bij de laatste 4 in het mannentoernooi sinds Michael Chang in 1992, komt nu dus levende legende Djokovic tegen. "Ik weet hoe ijzersterk die man mentaal en fysiek is", zei hij op een persconferentie.

"Maar ik denk dat het in mijn voordeel is dat dat we nog nooit tegen elkaar hebben gespeeld. Ik denk dat ik met wat dingen op de proppen kan komen die je normaal niet ziet op de ATP Tour. Ik ga zeker proberen om de boel wat in de war te sturen."

"Soms moet je je brein afsluiten en er gewoon vol voor gaan", kondigt hij aan.