Bernard Tomic gaat stapje verder: '1 miljoen dollar als Nick Kygrios tegen me gaat boksen'
i

Getty Images

Bernard Tomic gaat stapje verder: '1 miljoen dollar als Nick Kygrios tegen me gaat boksen'

Marcel Roes • 21:59, 29-05-2022 / Laatste Update: 04:13, 12-12-2023

Bernard Tomic daagde zijn landgenoot Nick Kyrgios uit om tegen hem te spelen, om zo uit te maken wie de beste tennisser van Australië is. Kyrgios weigerde, ook al bood Tomic 1 miljoen dollar. Hij had belangrijkere dingen te doen.

'Tomic de Tank' (omdat hij zo vaak niet z'n best doet, het zogeheten tanken van duels) kwam met een nieuw idee om Kyrgios te lokken: een boksduel! En dan ook met 1 miljoen voor de winnaar.

"Je houdt van basketbal, toch?", zo zegt Tomic in een video. "Daarin versla ik je. Tennis? Ik sta 1-0 voor tegen je. Weet je wat, laten we gaan boksen. Doe de handschoenen aan en dan domineer ik de pot."

Gehaat

Ooit waren Tomic en Kyrgios bevriend. Ze vormden ook een dubbel (zie foto). De laatste jaren kwam er frictie. Tomic zegt te weten hoe dat komt: "Ik heb tennisgeschiedenis geschreven, hij niet. De records die ik neerzette toen ik een tiener was, die heeft hij niet kunnen verbeteren. Ik was na Boris Becker de jongste kwartfinalist bij Wimbledon."

Kyrgios is niet onder de indruk: "Laten we niet vergeten dat ik voor je moest betalen om vanuit Shanghai terug te vliegen naar huis. Je was platzak man! Hoezo de geschiedenis herschrijven? Je bent de meest gehate atleet van Australië!