🎥 | Botic van de Zandschulp komt slow start te boven: naar kwartfinales bij ATP-toernooi in Dubai

Sjors Tanis • 17:26, 01-03-2023 / Laatste Update: 22:58, 11-12-2023

Botic van de Zandschulp is erin geslaagd om de kwartfinales van het ATP-toernooi in Dubai te bereiken. De 27-jarige Nederlander, 33e op de wereldranglijst, had het erg lastig met Mikael Ymer, de nummer 59 van de wereld, maar won wel: 3-6 6-3 6-3. Check hierboven de samenvatting!

Van de Zandschulp neemt het in de kwartfinale op tegen Andrey Rublev. De Rus schakelde Alejandro Davidovich Fokina uit in 3 sets.

Wedstrijdverloop

In de 1e set was het Van de Zandschulp die als eerst een break wist te forceren, maar Ymer wist de schade een game later alweer te repareren. De Nederlander worstelde met zijn service en liep tegen 2 breaks op een rij aan, waarmee de set verloren ging.

Ook in de 2e set speelde Van de Zandschulp niet zijn beste tennis. Hij werd direct gebroken, maar kwam vervolgens wel beter in zijn spel. Ymer moest 2 keer zijn service inleveren en de Nederlander hengelde de set met 6-3 binnen. De beste tennisser van Nederland won daarna, zonder groots te spelen, ook de 3e set.

Griekspoor

Later woensdag komt Tallon Griekspoor in actie in Dubai. De nummer 2 van Nederland moet zich langs Novak Djokovic zien te worstelen om zich bij de laatste 8 van het toernooi te scharen.