Botic van de Zandschulp schakelt hulp van Medvedev in voor topwedstrijd tegen Nadal
i

EPA

Botic van de Zandschulp schakelt hulp van Medvedev in voor topwedstrijd tegen Nadal

Bart van der Wijst • 12:18, 26-05-2022 / Laatste Update: 13:15, 08-01-2024

Botic van de Zandschulp bereikte woensdag de 3e ronde van Roland Garros en daarin speelt hij tegen gravelkoning Rafael Nadal. Om zich optimaal voor te bereiden heeft de Nederlander de hulp ingeschakeld van Daniil Medvedev, de huidige nummer 2 van de wereld.

"Vrijdagochtend ga ik met Medvedev inspelen op het centercourt, want ik verwacht wel dat we daar gaan spelen. Dan kan ik vast een beetje aan de omvang en het zicht wennen", citeert NUsport de Nederlander.

Droom

"Ik kijk ernaar uit om tegen hem (Nadal, red.) te mogen spelen. Novak Djokovic, Nadal, Roger Federer en Andy Murray zijn toch wel op leeftijd en dat maakt het wel iets anders. Het is mooi als je nog keer tegen ze mag spelen voordat die jongens ermee ophouden", vertelt Van de Zandschulp.

De Nederlander acht zichzelf niet kansloos. "Hij heeft hier van 2 mensen verloren en is in de loop der jaren steeds beter gaan spelen. Of ik denk te kunnen winnen? Ik geloof dat ik van iedereen kan winnen. Wie weet ook van Nadal", aldus Nederlands beste tennisser van dit moment.