Botic van de Zandschulp verliest in aanloop naar Australian Open van Chileen
i

Getty Images

Botic van de Zandschulp verliest in aanloop naar Australian Open van Chileen

Brian Vesseur • 09:18, 10-01-2024 / Laatste Update: 07:35, 15-01-2024

Botic van de Zandschulp heeft woensdag met 2-0 verloren van Alejandro Tabilo in Nieuw-Zeeland. In aanloop naar de Australian Open wordt er in Auckland warm geslagen. Van de Zandschulp zal niet blij zijn met zijn generale repetitie, die slechts twee wedstrijden duurde.

De 28-jarige Van de Zandschulp won zijn eerste wedstrijd, van Christopher Eubanks (2-0), maar strandde in de achtste finale. De Chileen Tabilo, de nummer 82 van de wereld, gaat wel naar de kwartfinale na de 7-5 6-3 tegen Van de Zandschulp. De Nederlander staat op plek 59 op de wereldranglijst van de ATP.

Australian Open

De Australian Open begint op 14 augustus. Het voordeel is dat Van de Zandschulp nu ruim op tijd de reis naar Melbourne kan maken en zich kan voorbereiden op zijn eerste wedstrijd. Check hier welke Nederlanders er nog meer meedoen aan de Australian Open.

Arantxa Rus

Landgenote Arantxa Rus won woensdagmorgen wel, in de achtste finale van het WTA-toernooi in het Australische Hobart. De nummer 50 van de wereld won met 2-0 van de nummer 39 van de wereld, de Franse Varvara Gracheva. Rus won vrij overtuigend: 6-2 6-3.

In de kwartfinale neemt ze het op tegen de Belgische Elise Mertens, de nummer 29 op de WTA-ranglijst. Die wedstrijd staat op donderdag 11 januari om 03.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma.