Botic van de Zandschulp vindt nieuwe trainer in Johan Otgren
i

ProShots

Botic van de Zandschulp vindt nieuwe trainer in Johan Otgren

Joris Kaper • 15:25, 05-12-2023 / Laatste Update: 18:19, 08-01-2024

Botic van de Zandschulp heeft weer een nieuwe coach. En dat is al de 4e in een jaar tijd. De Zweed Johan Otgren is per direct zijn nieuwe coach en neemt daarmee de taken over van Sven Groeneveld, die eind oktober de samenwerking beëindigde met Van de Zandschulp.

Otgren beschikt over veel ervaring in toptennis. Zo was hij onder meer trainer van Grigor Dimitrov, Laura Robson, Johanna Larsson en Miomir Kecmanovic. En Van de Zandschulp is blij met Otgren: "Ik kijk er naar uit. Maandag zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen. De komende periode zal het begeleidingsteam naar alle waarschijnlijkheid nog verder worden uitgebreid."

En ook Otgren lijkt uit naar de samenwerking: "Botic is een zeer interessante speler. Ik heb er vertrouwen in dat hij kan uitgroeien tot een mondiale topspeler."

4e trainer in een jaar

Na de breuk met Groeneveld was Ronald Hooijer in de tussentijd de tijdelijke trainer van de tennisser. Groeneveld werkte pas een maand of 5 samen met Van de Zandschulp, terwijl daarvoor Peter Lucassen zijn coach was. Met Otgren is dat dus alweer de 4e coach voor de Nederlander binnen een jaar.