'Tennisster Camila Giorgi kreeg vals coronacertificaat om te kunnen reizen en spelen'
i

Pro Shots

'Tennisster Camila Giorgi kreeg vals coronacertificaat om te kunnen reizen en spelen'

Trevor Wagener • 22:20, 30-12-2022 / Laatste Update: 22:21, 11-12-2023

Problemen voor tennisprof Camila Giorgi? De Italiaanse politie heeft een onderzoek ingesteld naar de 31-jarige Italiaanse. Giorgi wordt ervan verdacht nooit gevaccineerd te zijn tegen het coronavirus. Daarbij zou zij met een vervalst bewijs opereren waardoor zij tóch op het deelnemersformulier kwam te staan.

Giorgi is de nummer 66 van de wereld. De speelster was vrijdag toevallig jarig, maar uitgerekend op die dag maakte de autoriteiten uit haar vaderland bekend dat zij onder een vergrootglas ligt. Giorgi wordt ervan beschuldigd een (vals) certificaat gekregen te hebben.

Valsspelerij

De speelster zou het bewijs hebben gekregen van een bekende arts. Deze dokter is 1 van de 3 artsen die onlangs werd gearresteerd nadat collega Daniela Grillone Tecioiu belastende verklaringen over hen aflegde. Getuigenissen leidden naar Giorgi. Ook haar vader/coach Sergio Luis Giorgi is verdacht, net als haar moeder en broers.

Volgens Grillone Tecioiu zijn er meerdere valste bewijzen gemaakt, alleen voor mensen die het vaccin vanwege ziekte niet konden nemen. "Zij waren wanhopig en zochten mij om alsnog een vrijstelling te krijgen." La Repubblica schreef dat het Openbaar Ministerie lucht kreeg van de zaak en de tennisbond in Vicenza op de hoogte stelden. De bond heeft, net als kamp-Giorgi, nog niet gereageerd.

 

 

Een bericht gedeeld door 🎀 𝓒𝓪𝓶𝓲𝓵𝓪 𝓖𝓲𝓸𝓻𝓰𝓲 🎀 (@camila_giorgi_official)