Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz en Juncheng Shang © Getty Images
i

Carlos Alcaraz © Getty Images

Carlos Alcaraz gemakkelijk verder op Australian Open: ‘Zo wil je eigenlijk niet winnen’

10:06, 20-01-2024 / Laatste Update: 10:08, 20-01-2024

Carlos Alcaraz heeft zeer eenvoudig de vierde ronde van de Australian Open bereikt. De nummer 2 van de wereld zag in de derde ronde de Chinees Juncheng Shang, toegelaten met een wildcard, opgeven met een bovenbeenblessure. Na een uur en zes minuten stond het al 6-1 6-1 1-0 voor de Spanjaard.

"Dit is niet de manier waarop je de volgende ronde wil bereiken. Ik wil hem een ​​spoedig herstel wensen. Hij is een geweldige speler en is het jaar ongelooflijk begonnen. Ik keek er naar uit om deze wedstrijd te spelen, maar helaas was hij niet in de best mogelijke vorm", zei Alcaraz na afloop op de baan.

Jonge honden

Opmerkelijk genoeg speelde Alcaraz voor het eerst op de tour tegen een tegenstander die jonger was dan hij. Shang is 18 jaar, Alcaraz twee jaar ouder.

Alcaraz wist nooit eerder de vierde ronde te bereiken in Melbourne. Vorig jaar ontbrak hij wegens een blessure en in de jaren daarvoor haalde hij de tweede (2021) en derde ronde (2022).

Volgende tegenstander

Alcaraz neemt het voor een plek in de kwartfinales op tegen de Serviër Miomir Kecmanovic. De nummer 60 van de wereld knokte zich in vijf sets langs de Amerikaan Tommy Paul. Het werd 6-4 3-6 2-6 7-6 (7) 6-0. Paul liet in de tiebreak van de vierde set twee matchpoints onbenut en oogde in de vijfde set aangeslagen.

Paul, als veertiende geplaatst, haalde vorig jaar nog verrassend de laatste vier in Melbourne. Novak Djokovic was hem toen in drie sets de baas.