Roland Garros: Casper Ruud meldt zich als laatste bij laatste 4 en gaat op herhaling tegen Zverev
i

Getty Images

Roland Garros: Casper Ruud meldt zich als laatste bij laatste 4 en gaat op herhaling tegen Zverev

Eimert Pruis • 11:28, 08-06-2023 / Laatste Update: 00:20, 12-12-2023

Casper Ruud heeft als laatste de halve finales van Roland Garros bereikt. De Noorse nummer 4 van de wereld versloeg de Deen Holger Rune, die 2 plaatsen lager in de tennisranking staat. Dat deed hij in 4 sets, 6-1 6-2 3-6 6-3.

Ruud en Rune stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in de kwartfinales van Roland Garros. Ruud zegevierde toen ook in 4 sets. In de halve finale staat Ruud tegenover Alexander Zverev. Die wedstrijd is ook een kopie van de halve eindstrijd van vorig jaar. De andere halve finale gaat tussen de Serviër Novak Djokovic en de Spaanse favoriet Carlos Alcaraz, de nummer 1 van de wereld.

'Ik was in begin nerveus'

"Ik zag hem vooraf als favoriet", zei Ruud over zijn Deense tegenstander. "Daarom was ik aan het begin ook wat nerveus. Gelukkig begon ik goed, dat gaf vertrouwen. De eerste 2 sets liepen echt geweldig. In de 3e set kwam hij goed terug, maar in de 4e herstelde ik me op tijd. Ik ben blij dat ik een beslissende set heb kunnen voorkomen. Dan was het ongetwijfeld nog moeilijk geworden."

Geen Nadal

De Noor verloor vorig jaar in de finale van Roland Garros van Rafael Nadal, de Spanjaard die nu vanwege een blessure niet van de partij is.