Mama Caroline Wozniacki wint bij comeback: 'Alsof je op een fiets rijdt'

Trevor Wagener • 15:02, 09-08-2023 / Laatste Update: 09:42, 12-12-2023

Voormalig tennistopper Caroline Wozniacki heeft haar comeback op de baan gemaakt. 3 jaar, 8 maanden en wat dagen na haar afscheid op de WTA-Tour won de 33-jarige Deense in Montreal haar 1e wedstrijd na haar terugkeer gemakkelijk van qualifier Kimberly Birrell: 6-2 6-2.

Na 30 WTA-titels, waaronder de gewonnen Australian Open van 2018, vond Wozniacki het welletjes. Na de komst van dochtertje Olivia (inmiddels 2) en zoontje James (10 maanden), die ze met oud-NBA'er David Lee kreeg, begon het toch weer te kriebelen. Na 1293 dagen afwezigheid keerde 'mum Caro' terug.

Wozniacki wint bij comeback

Met succes, dus. In de 2e ronde wacht de moeilijk uitdagende opgave tegen Wimbledon-winnares Marketa Vondrousova. Wozniacki was zelf ook te spreken over haar comeback. "Alsof je op een fiets rijdt", stelde ze. "Je verleert het niet zomaar al is het wel even wennen."

Op wat ritme-dingen na ging het best goed, gaf Wozniacki toe. "Als je belangrijke punten speelt of een opening ziet, wordt je erg enthousiast, en dan raak je de bal misschien niet zo lekker en dan denk je 'ah, ik moet van begin af aan beginnen in de rally'."