Daniil Medvedev en andere Russische tennissers wel doodleuk welkom bij Nederlands toernooi
i

REUTERS

Daniil Medvedev en andere Russische tennissers wel doodleuk welkom bij Nederlands toernooi

Eimert Pruis • 14:52, 20-04-2022 / Laatste Update: 17:54, 07-01-2024

Op de dag dat Engelse media naar buiten brengen dat Russische en Belarussische tennissers niet welkom zijn op Wimbledon maakt de Libéma Open bekend dat Daniil Medvedev wél naar Nederland komt.

"Het Nederlandse tennispubliek mag zich verheugen op de komst van Daniil Medvedev naar Libéma Open. Medvedev heeft zich de laatste jaren ontpopt tot de leider van de nieuwe generatie", zo maakt de organisatie vol trots bekend.

Nummer 2 of nummer 1?

"In februari bezette hij kortstondig de 1e plaats op de wereldranglijst. De huidige nummer 2 zit Novak Djokovic op de hielen en zou de Serviër nog voor Libéma Open in kunnen halen, waardoor hij als ’s werelds beste afreist naar Brabant."

Wimbledon is aan het overleggen

Het bericht van het Nederlandse tennistoernooi komt op dezelfde dag als de berichten vanuit Britse media dat Medvedev Wimbledon waarschijnlijk op zijn buik kan schrijven. Onder meer de BBC schrijft dat Russen en Belarussen niet welkom zijn naar aanleiding van de invasie in Oekraïne.

Autotron

Medvedev komt daarentegen dus wel naar Nederland. Het internationale grastoernooi op de banen van Autotron Den Bosch vindt plaats van 4 tot en met 12 juni.