Daniil Medvedev wil geen ruzie meer met publiek: 'Maar ik smeek niet om van me te houden'
Daniil Medvedev ©Getty Images

Daniil Medvedev wil geen ruzie meer met publiek: 'Maar ik smeek niet om van me te houden'

13:46, 23-01-2024 / Laatste Update: 13:48, 23-01-2024

Daniil Medvedev tennist zoals hij zich gedraagt: explosief. Zoals de Rus vanuit het niets strak langs de lijn winners kan timmeren, zo kan hij verbaal uithalen. Maar de voormalig nummer 1 van de wereld heeft zich voorgenomen om wat rustiger te worden.

Medvedev, die in de kwartfinale van de Australian Open 2024 tegenover de Pool Hubert Hurkacz staat, erkent dat hij zich de vorige jaren te vaak liet verleiden tot interactie met het publiek. Dat moet anders. "Dit jaar lukt dat aardig", zei hij na zijn zege op Nuno Borges in de vierde ronde. "Ik wil mijn gedrag veranderen. Maar als ik het heb over verandering, dan bedoel ik niet dat ik ga smeken: 'Hou alstublieft van me'. Nee. Ik wil gewoon minder nadenken over het publiek. Gewoon mijn werk doen en dat is tennissen."

Mentaal moe

"Vorig jaar gebeurde het inderdaad te vaak dat ik me liet provoceren. Aan het einde van het seizoen was ik mentaal uitgeput. Dat is normaal. Er zitten 10.000 man soms bij mijn partijen. Als dan iemand klapt als ik een dubbele fout maak, dan richt ik me op die gast. Maar nu besef ik: dat is niet oké."

Medvedevs middelvinger

Een voorbeeld van momenten waarop Medvedev uit zijn slof schiet was bij het US Open 2019. Toen toonde hij zijn middelvinger aan het Amerikaanse publiek en daagde hij hen verder uit in zijn cynische on court interviews, waarin hij bijvoorbeeld zei dat hij door hun haat beter ging spelen.