De 4 grand slams beloven verbeteringen na oproep Osaka: 'We voelen de unieke druk'
i

Getty

De 4 grand slams beloven verbeteringen na oproep Osaka: 'We voelen de unieke druk'

Sjors Tanis • 23:51, 01-06-2021 / Laatste Update: 18:28, 13-12-2023

De 4 grand slams hebben in een verklaring 'betekenisvolle verbeteringen' beloofd om een herhaling van de rel rond de Japanse tennisster Naomi Osaka op Roland Garros te voorkomen.

"We voelen de unieke druk waarmee spelers worden geconfronteerd. Verandering kan echter alleen tot stand komen als we daarbij het handhaven van een eerlijk speelveld, ongeacht rangorde of status, in het oog houden."

Depressies

Osaka, de nummer 2 van de wereld, besloot zich maandag terug te trekken van Roland Garros naar aanleiding van het tumult dat was ontstaan nadat ze bekend had gemaakt de pers in Parijs niet te woord te staan. De 4-voudig grandslamwinnares, die naar eigen zeggen sinds 2018 met depressies worstelt, besloot uit zelfbescherming tot een mediaboycot. De gesprekken met de pers zouden haar mentaal te veel belasten en uit balans brengen.

Statement

"We zijn van plan om samen te werken met de spelers, de tours, de media en de bredere tennisgemeenschap om betekenisvolle verbeteringen te creëren", lieten de vier grand slams weten. Osaka bekende maandagavond dat de timing van haar boycot, die ze vlak voor het begin van het toernooi in Parijs uitsprak, beter had gekund. Ze zei daarbij dat ze openstaat voor een gesprek met de belanghebbende organisaties, waaronder die van Roland Garros, Wimbledon, US Open en Australian Open.