Dit is Arthur Cazaux, de tegenstander van Tallon Griekspoor: 'Ik ben een vechter en krijger'
Arthur Cazaux ©Getty Images

Dit is Arthur Cazaux, de tegenstander van Tallon Griekspoor: 'Ik ben een vechter en krijger'

10:40, 19-01-2024 / Laatste Update: 10:48, 19-01-2024

Arthur Cazaux is de tegenstander van Tallon Griekspoor in de derde ronde van de Australian Open. De 21-jarige tennisser uit Frankrijk kwam nog niet eerder door de eerste ronde van een Grand Slam heen en stond nog nimmer in de top honderd van de ATP-ranking. Kent Griekspoor hem eigenlijk wel?

Griekspoor had vermoedelijk gerekend op Holger Rune als tegenstander in de derde ronde. De 20-jarige Deen, die wordt gecoacht door Boris Becker, staat zesde op de ranglijst en heeft een grote toekomst voor zich. Maar die toekomst moet nog even geduld hebben, want Rune ging onderuit tegen Cazaux. 

Ik heb hem nog nooit zien spelen - Tallon Griekspoor over Arthur Cazaux

Die partij van de Fransman heeft Griekspoor niet gezien, zo blijkt uit een interview dat hij had met RTL. "Ik heb hem ook nog nooit zien spelen", aldus Grieki. "Maar alle Fransen kunnen tennissen. Ik weet dat hij begin dit jaar al een challenger heeft gewonnen, dus hij heeft veel vertrouwen."

Programma Australian Open | Bekijk hier alle uitslagen

27 januari 2024, 13:38

De Australian Open zit erop. Aryna Sabalenka won bij de vrouwen en Jannik Sinner won bij de mannen na een geweldige comeback. Hieronder vind je alle uitslagen van de eerste grandslam van het jaar.

Frankrijk zit nooit verlegen om tennistalenten. Cazaux stond als tiener te boek als een van de grootste beloftes van het tennisgekke land. Hij stond bijvoorbeeld in 2020 in de finale van het juniorentoernooi van de Australian Open. Daarna zorgden blessures aan zijn elleboog en voet plus spierproblemen voor een vertraging van zijn loopbaan. Inmiddels is hij weer helemaal fit en er klaar voor om de tenniswereld te bestormen. 

Vechter en krijger

"Ik had het lastig, maar ik heb een te gek leven, dus niemand hoeft medelijden met me te hebben", zei de Fransman volgens TennisMajors. "Door mijn blessures heb ik mijn karakter gevormd. Ik ben een vechter en een krijger. Zonder die tegenslagen zou ik niet zo sterk zijn geworden als ik nu ben."