🤑 | Dit is het prijzengeld voor de winnaars van de US Open
i

Getty Images

🤑 | Dit is het prijzengeld voor de winnaars van de US Open

Noah Hoogenboezem • 21:10, 09-09-2023 / Laatste Update: 22:05, 11-12-2023

Het finaleweekend van de US Open is aanstaande. De vrouwenfinale staat zaterdagavond op het programma en een dag later strijden de 2 overgebleven mannen om de titel. De beker levert allerlei dingen op en 1 daarvan is natuurlijk: geld. Check hier het prijzengeld voor de winnaars van de US Open.

Check ook: US Open-finale: zo laat en op deze zender kijk je naar Aryna Sabalenka – Coco Gauff

We hoeven ons geen enkele zorgen te maken over de 4 finalisten, want ze hebben allemaal al flink wat geld verdiend in hun carrière. Coco Gauff en Aryna Sabalenka spelen zaterdag om de titel bij de vrouwen en beide speelsters zijn zeker niet arm. De 19-jarige Gauff verdiende in haar korte carrière al meer dan 8 miljoen dollar en de teller staat bij Sabalenka al op 18 miljoen.

Dat zijn al enorme bedragen, maar de 2 mannelijke finalisten verdienden nog veel meer. Daniil Medvedev, die in 2021 al de US Open won, heeft met tennis meer dan 32 miljoen dollar verdiend. Zijn tegenstander van zondag maakt het helemaal bont. Novak Djokovic is de recordhouder qua prijzengeld en staat op maar liefst 172 miljoen dollar.

Prijzengeld winnaars US Open

De finalisten houden een mooi bedrag over aan het toernooi, want ze krijgen allemaal 1,5 miljoen dollar. In de finale hebben ze de kans om die opbrengst te verdubbelen, want zowel de winnaar bij de mannen als bij de vrouwen krijgt 3 miljoen dollar op de rekening gestort.

Arme dubbelspecialisten

Waar je met een titel in het enkelspel in 1 klap miljonair bent, moeten de dubbelspecialisten het met veel minder doen. De winnaars van het dubbelspel bij de mannen en vrouwen krijgen namelijk 'maar' 700 duizend dollar. Dat moeten ze dus ook nog eens met z'n 2en delen. Het winnende team in gemengd dubbelspel heeft het helemaal zwaar: zij krijgen samen slechts 185 duizend dollar.