'Dit is het punt van het toernooi', fans uit hun dak na wonderbaarlijke actie op Roland Garros
Casper Ruud © Getty Images

'Dit is het punt van het toernooi', fans uit hun dak na wonderbaarlijke actie op Roland Garros

13:16, 02-06-2024 / Laatste Update: 17:11, 02-06-2024

Casper Ruud kreeg het publiek van Roland Garros zaterdagavond op de banken. De 25-jarige Noor wist in zijn partij met Tomás Martín Etcheverry een geweldige rally met een briljante laatste klap naar zich toe te trekken. En dat wisten de toeschouwers te waarderen.

Ruud, nummer zeven van de wereld, werd in de derde set bij een 1-0-voorsprong op zijn eigen service flink onder druk gezet door Etcheverry. Tot twee keer toe kreeg hij hulp van de netrand, waarna een mooi duel aan het net ontstond. De Argentijn leek als winnaar van het punt uit de strijd te komen, maar met een geweldige tweener (bal tussen zijn benen door) was het alsnog Ruud die toesloeg.

Het publiek stond op de banken en het ongeloof was van de gezichten van de mensen af te lezen. Een lachende Ruud bood ondertussen zijn excuses aan de gevallen Etcheverry aan. Die werden uiteraard geaccepteerd.

Ook op sociale media zijn de reacties lyrisch. Van 'Dit is het punt van het toernooi', tot 'Ongelooflijk' en 'Wat een punt!'. Ruud won het duel op Court Suzanne Lenglen uiteindelijk in vier sets.