Dit zijn de nieuwe recordposities op de wereldranglijst van Van de Zandschulp en Griekspoor
i

Getty Images

Dit zijn de nieuwe recordposities op de wereldranglijst van Van de Zandschulp en Griekspoor

Sjors Tanis • 11:12, 15-11-2021 / Laatste Update: 13:53, 08-01-2024

De Nederlandse tennissers Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben hun hoogste positie ooit bereikt op de wereldranglijst. Van de Zandschulp (26) klom 4 plaatsen en staat nu op de 57e plek.

Griekspoor schoot dankzij zijn 5e challengertitel op rij door naar de 65e positie.

ATP voor Van de Zandschulp

Van de Zandschulp bereikte afgelopen week de kwartfinales van het ATP-toernooi in Stockholm. De Gelderlander, die op de US Open als qualifier al de laatste 8 haalde, begon dit jaar als nummer 156 van de wereld. Hij is bijna 100 plaatsen omhoog gegaan.

Challengers Griekspoor

Griekspoor (25) begon als nummer 153 van de wereld aan dit jaar. De Noord-Hollander won maar liefst 8 challengers, een record. Griekspoor schreef de laatste 5 toernooien die hij speelde allemaal op zijn naam en is nu al 26 partijen op rij ongeslagen. Zijn laatste nederlaag was begin september in de 2e ronde van de US Open tegen Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld.

De Canadees Félix Auger-Aliassime kwam voor het eerst de top-10 binnen. De 21-jarige tennisser nam de 10e plaats over van de Italiaan Jannik Sinner. Check hierrr de volledige ATP-ranking!