Een voetballende vader en hockeyende moeder: dit is de sportfamilie van Wimbledon-winnaar Wesley Koolhof
i

Getty Images

Een voetballende vader en hockeyende moeder: dit is de sportfamilie van Wimbledon-winnaar Wesley Koolhof

Noah Hoogenboezem • 20:26, 15-07-2023 / Laatste Update: 06:15, 12-12-2023

Wesley Koolhof won zaterdag samen met Neal Skupski de heren dubbelspeltitel op Wimbledon. De Nederlander is daardoor vanaf aanstaande maandag samen met Skupski ook weer de nummer 1 op de wereldranglijst. Dat Koolhof een topsporter is geworden, stond misschien al van jongs af aan vast. Zijn hele familie is namelijk gek van sport.

Lees ook: 🏆| GEWELDIG! Fantastische Wesley Koolhof en Neal Skupski winnen Wimbledon

De vader van Wesley was namelijk Jurrie Koolhof. Jurrie overleed in 2019 op 59-jarige leeftijd, maar was vroeger professioneel voetballer. Hij speelde 5 jaar lang in de spits bij PSV en mocht zelfs 5 keer in het Nederlands Elftal spelen. Die voetbalgenen gaf hij door aan zijn andere zoon Dean, de broer van Wesley. Dean Koolhof was tussen 2013 en 2020 profvoetballer. Hij speelde vooral in de Keuken Kampioen Divisie, maar speelde met De Graafschap ook een jaartje Eredivisie.

Hockeyende moeder

Dat Wesley liever zijn handen gebruikt om tegen een bal te slaan, zal hij van de andere kant van de familie hebben. Zijn moeder is namelijk Monique Westerdijk. Zij was vroeger hockeyster en ook daar was ze vrij goed in, want ze haalde zelfs het Nederlands team.