anna-blinkova-elena-rybakina-australian-open
Anna Blinkova (links) en Elena Rybakina (rechts) / AFP

Elena Rybakina ligt eruit op Australian Open na langste tiebreak ooit tegen Anna Blinkova

14:45, 18-01-2024 / Laatste Update: 14:46, 18-01-2024

Elena Rybakina is klaar op de Australian Open. De finaliste van vorig jaar en nummer drie van de plaatsingslijst verloor in een thriller van Anna Blinkova: 4-6 6-4 6-7 (20). Rybakina en Blinkova speelden de langste tiebreak óóit op een grandslam.

Rybakina kreeg zes wedstrijdpunten, maar wist die stuk voor stuk niet te verzilveren. De Russische Blinkova sloeg bij 21-20 in de tiebreak op haar tiende matchpoint toe. Daardoor was het bij het na het 42e punt gedaan. Het vorige record stond op 38 punten.

Langste tiebreak

Al vroeg in de wedstrijd werd Rybakina gebroken en op 5-4 serveerde Blinkova de set binnen. Bij 1-1 in de tweede set leverde Rybakina weer haar servicegame in. Op dat moment leek het erop alsof het snel klaar was, maar de Kazachse knokte zich terug. Ze brak Blinkova meteen terug en deed dat op 5-4 nog eens, waardoor het 1-1 in sets was.

In de beslissende set rommelde Rybakina verder en had ze geluk dat Blinkova niet scherp was; de Russische miste twee matchpoints en daardoor kwam er een tiebreak. Een behoorlijk lange en vreemde. Beide dames vergaten de partij naar zich toe te trekken. Dat zorgde dus voor de langst tiebreak ooit, waarin Blinkova de gelukkigste was uiteindelijk. Zij tennist in de derde ronde tegen de Italiaanse Jasmina Paolini.