Elina Svitolina wil terug naar de top en stelt Raemon Sluiter aan als coach
i

Pro Shots

Elina Svitolina wil terug naar de top en stelt Raemon Sluiter aan als coach

Joris Kaper • 09:58, 14-03-2023 / Laatste Update: 07:03, 12-12-2023

Raemon Sluiter gaat weer aan de slag als tennistrainer! Sluiter is namelijk de nieuwe coach van de Oekraïense tennisster Elina Svitolina. De Rotterdammer heeft dat bevestigd na een bericht in De Telegraaf.

De 28-jarige Svitolina kreeg in oktober met haar partner, de Franse tennisser Gaël Monfils, een dochter. Ze wil met hulp van Sluiter terugkeren op het hoogste niveau. Het doel is om in april haar rentree te maken op de WTA Tour.

Griekspoor

Sluiter werkte tot eind 2022 samen met Tallon Griekspoor, maar de 2 besloten in december de samenwerking te stoppen. Sluiter was daarvoor ook lange tijd coach van de inmiddels gestopte Kiki Bertens.

De oud-tennisser werd al eerder eens gevraagd door Svitolina, maar werkte toen nog met Griekspoor. Rond de kerst was er opnieuw contact. Nadat Sluiter en Svitolina een paar weken samen hadden getraind in Zwitserland, besloten ze samen te werken.

Uitdaging

Sluiter weet dat het een behoorlijke tdaging is om Svitolina terug te brengen naar de top. "Natuurlijk wordt het zwaar, lichamelijk en mentaal. Als Elina en Gaël samen een grandslamtoernooi spelen, zal er een nanny meegaan of wellicht een van hun ouders om op de kinderen te passen. Maar ze zal ook weleens zonder haar dochter naar een toernooi gaan. Hoe je daarop reageert, weet je niet van tevoren. Maar ze is zeer gefocust en wil sterk terugkomen", zegt Sluiter.

Svitolina won in haar loopbaan 16 WTA-titels. In september 2017 bereikte ze met de 3e plaats haar hoogste notering op de wereldranglijst. In 2019 haalde ze de halve finales op Wimbledon en de US Open.