Ex-bajesklant Boris Becker keert na celstraf terug als Eurosport-analist
i

AP

Ex-bajesklant Boris Becker keert na celstraf terug als Eurosport-analist

Trevor Wagener • 13:11, 03-01-2023 / Laatste Update: 02:10, 12-12-2023

Oud-toptennisser Boris Becker hervat tijdens de Australian Open zijn werkzaamheden bij Eurosport. De sportzender bevestigde dinsdag dat de oud-tennisser terugkeert als analyticus en tv-commentator nadat hij half december de gevangenis in Engeland had mogen verlaten. De voormalig Wimbledon-winnaar zat daar een straf uit wegens faillissementsfraude.

De 55-jarige Becker was in het verleden al werkzaam voor Eurosport. Voor het laatst was dat tijdens de Australian Open van vorig jaar. Nadat hij in april door een rechtbank in Londen veroordeeld was, verving de sportzender hem door zijn landgenoot Mischa Zverev, de broer van top 10-speler Alexander Zverev.

'Free BB'

Volgens de krant Bild zal Becker dit jaar niet naar Australië afreizen, maar verricht hij zijn werkzaamheden vanuit de tv-studio in München. De Duitse tennisgrootheid werd een maand geleden vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis in Engeland. Wel werd geëist dat Becker Groot-Brittannië per direct zou verlaten. Daar woonde hij de laatste jaren.